فایروال

فایروال وب

تجهیزات F5

ارتباط امن و دورکاری

سندباکس

تجهیزات امنیتی DDOS

مدیریت وقایع و امنیت اطلاعات

مدیریت سطح دسترسی (PAM)

Red hat openshift

شرکت رایان نیک تجهیز

Red Hat OpenShift یک ابزار تسهیل­‌کننده برای توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌ها می‌باشد.

 

Red Hat OpenShift

 

 

 

Red Hat OpenShift یک پلتفرم container base  است و ردهت آن را بر مبنای مفهوم Kubernetes  توسعه و ارائه­ کرده است. Open Shift  به توسعه‌دهندگان نرم‌افزار کمک می‌کند که بدون درگیر شدن با جزییات، اپلیکیشن خود را توسعه دهند و به انتشار برسانند.

 

 

Red Hat OpenShift همان OS متعلق به شرکت ردهت است که روی آن container و Kubernetes قراردارد و متخصصان شرکت ردهت همه کانتینرها، Kubernetes و commandها را تست می کنند و با رفع همه ایرادات آن ها را ارئه می دهد تا سازمان ها با خیال راحت از آن استفاده کنند.

 

 

 

 

Red Hat OpenShift یک پلتفرم container base است و ردهت آن را بر مبنای مفهوم Kubernetes توسعه و ارائه کرده است. Open Shift به توسعه‌دهندگان نرم‌افزار کمک می‌کند که بدون درگیر شدن با جزییات، اپلیکیشن خود را توسعه دهند و به انتشار برسانند.

وقتی OpenShift و Kubernetes در کنار هم قرار گرفتند سرعت عمل و دقت را برای توسعه دهندگان افزایش دادند. بدون کمک این دو تمام مراحل برنامه‌نویسی باید به‌شکل دستی و توسط تیم توسعه‌دهنده انجام شود، یعنی توسعه دهندگان درگیر command زدن، تست کردن و جزییات پیچیده مربوط به آن هستند. اما OpenShift این فرایند را ساده‌تر و سریع‌تر کرده است و راه اندازی اپلیکیشن‌ها را آسان کرده است.

مفهوم Container:
از آنجاییه که Red Hat OpenShift بر پایه مفهومcontainer پایه گذاری شده است باید در ابتدا این مفهوم را شناخت. در گذشته ساختار سخت افزارها از چندین لایه مختلف مانند شکل زیر تشکیل می شد.

 

در این حالت بعد از لایه OS، لایه هایپروایزر قرار داشت، سپس VMها قرار می گرفت و هر اپلیکیشن به صورت جداگانه روی هر کدام از این موارد نصب می گردید. در واقع برای نصب هر IIS یا APP نیاز بود تا به صورت جداگانه vm و یک OS نصب شود. در نتیجه وجود چندین لایه، عملکرد و سرعت سیستم را کاهش می داد. معرفی Container به این دلیل بود تا برخی از لایه‌­ها حذف گردد و نیاز به نصب Hypervisor و OSهای جداگانه نباشد. در این حالت هر APP مستقیم روی کانتینر نصب می شود و سرعت عملکرد سیستم را بهبود می بخشید. همچنین همه کانتینرها در این حالت از یک سیستم عامل استفاده می­کنند. در ادامه نیز ساختار یک سخت افزار با وجود کانتینر نشان داده شده است.

مفهوم OpenShift:

آمدن کانتینر مشکل نصب جداگانه OS و لایه هایپروایزر را از بین برد ولی اگر اپلیکیشن و یا برنامه ای که قرار است مورد استفاده قرار بگیرد از نوع های مختلفی بودند، مشکل وجود داشت. برای مثال، اگر یک اپلیکیشن ویندوزی و دیگری لینوکسی است، باز هم فرایند استفاده و راه اندازی هر دو روی یک سخت افزار با پیچیدگی و مشکلات همراه است. به همین دلیل OpenShift وارد بازار شد تا این چالش بزرگ توسعه­دهندگان و برنامه نویسان را برطرف کند، تا وقتی نیاز به نصب یک IIS که بر پایه ویندوز است وجود دارد و نصب یک Apache  که بر پایه لینوکس است، مشکلی وجود نداشته باشد و در یک سیستم عامل امکان پیاده سازی هر دو وجود داشته باشد. در این روش توسعه دهنده ای اگر بخواهد یک کانتینر را بالا بیاورد و OpenShift را نصب کند می تواند 3 تا اپلیکیشن را همزمان راه اندازی کند.

در واقع مشتریان اگر ازcontainer  استفاده کنند و در آن واحد OpenShift را هم تهیه کنند می توانند 3 تا سیستم متفاوت را پشتیبانی نمایند، فارغ از اینکه بر پایه ویندوز است یا لینوکس. برای ساده­تر­شدن این مفهوم می­شود گفت OpenShift به صورت همزمان یکcontainer  آپاچی می­دهد و یک container دیتابیس می­دهد و به همین ترتیب شما را بی نیاز از نصب جداگانه OS و یا هایپروایزر می­کند تا به راحتی بتوانید از سیستم­های مختلف در یک سخت افزار استفاده کنید.

حالا سوال اصلی این است که در مواقعی که تعداد اپلیکیشن‌ها زیاد می شود، containerها چطور به افزایش عملکرد سیستم کمک می کنند؟

در این حالت کانتینرها خودبخود یک سیستم کانتینر را ایجاد می­کند و IIS بعدی را روی همین کانتینر بالا می آورند و ترافیک را بین آن­ها تقسیم می­کند. به همین دلیل کانتینرها عملکرد سریع و پر قدرت را ایجاد می­کنند و به صورت لود بالانسینگ عمل می کنند.

مفهوم Kubernetes:

مرحله بعد چالشی بود که سازمان­ها در مدیریت containerها مواجه بودند. چون تعداد کانتینر ها که زیاد شود مدیریت تک تک آن ها یک چالش است. برای حل این چالش، شرکت گوگل محصول Kubernetes  را معرفی کرد تا از طریق آن بتوان کلیه کانتینرها را مدیریت کرد. به صورت خلاصه می توان گفت برای بهبود عملکرد یک سیستم این امکان وجود دارد که با طی مراحل زیر در بحث راه اندازی اپلیکیشن­های مختلف و هم در بحث مدیریت این container ها سیستم بهینه گردد:

  1. تهیه سخت افزار مورد نظر
  2. نصب CentOS
  3. بالا آوردن container
  4. در نهایت مدیریت همه این مورد با Kubernetes

Red Hat OpenShift:

نکته‌ای که در مورد کارکردن با Kubernetes وجود دارد این هست که شما باید همه فعالیت ها را با زدن command مدیریت کنید و این موضوع سختی و پیچیدگی جدیدی را به وجود می آورد، و از سویی زمان بر هم است. برای رفع این معضل شرکت ردهت محصول Red Hat OpenShift را معرفی کرده است. در این محصول برای کمک به توسعه دهندگان همه command های موجود و مورد نیاز سازمان ها بررسی و تست شده و سپس همه آن ها در این محصول قرار داده شده است. یعنی به طور کلی یک Enterprise Kubernetes ارائه شده است که تحت وب می باشد. برای حل این پیچیدگی و زمان بر بودن، شرکت ردهت یک منوی کامل از همه commandها ارائه کرده و آن را بصورت تحت وب عرضه کرده تا همه شرکت‌ها بتوانند از این commandها در سریع‌ترین زمان استفاده کنند. در این حالت به جای اینکه توسعه‌دهندگان مکررا command بنویسند و بر اساس شرایط بگویند اگر برای کانتینر این مسئله پیش آمد، آن وقت Kubernates آن فرمان را اجرا کند می توانند به منوی تحت وب Red Hat OpenShift مراجعه نمایند و آن را در یک زمان سریع اجرا کنند.

 

یکی دیگر از قابلیت‌های Red Hat OpenShift کمک به سازمان‌ها است تا بتوانند به صورت Hybrid Cloud هم فعالیت کنند. یعنی ترکیبی از vmها را بر بستر cloud داشته باشند و هم بخشی از آن‌ها را روی سایت خودشان داشته باشند که به اصطلاح on-premise نیز گفته می‌شود.
همچنین Red Hat OpenShift این امکان را می دهد تا با همان هاست و منابعی که موجود است بتوان اپلیکیشن ها و سرویس‌های بیشتری را ایجاد کرد. زیرا نیاز به نصب جداگانه و زیاد OS را حذف کرده است. به صورت خلاصه محصول Red Hat OpenShift مانند یک سیستم عاملی است که همه محصولات اعم از کانتینر، Kubernetes و … را ارئه داده است و آن ها را مورد پشتیبانی قرار می دهد تا بتوانید هر نوع پایگاه‌داده‌ای مانند SQL, MYSQL و ….. را روی کانتینر قراردهید و از آن‌ها استفاده کنید.